Év szállása szavatzás

Belvárosi Apartmanház Zirc

OTP Szépkártya Partner

 

szallas.hu 2018

Belvárosi Apartmanház Zirc

QR

Hírlevél

Látogató számláló

0
0
1
5
9
5
9

Programok

Zirci látkép.

„Zirc festői fekvésű kisváros a Magas-Bakonyban, a Zirci-medencében. Magyarország legmagasabban fekvő városa (a városközponton a 400 méteres szintvonal halad át). Veszprémtől 25 kilométerre északra, Pápától 45 kilométerre keletre, a Balatontól 35, Győrtől 57 kilométer távolságra van.

A város központján észak-déli irányban áthalad a 82-es főút, amelyből itt több alsórendű út is kiágazik, köztük a két legfontosabb a főút 20. kilométere előtt nyugat felé letérő, Pápa térségéig vezető 8301-es út és a 21. kilométernél, keleti irányban kiinduló, a Keleti-Bakony településein át Mórig húzódó 8216-os út.

Zirc nemcsak közúti, de vasúti megközelítési lehetőséggel is rendelkezik, mivel áthalad a területén, szintén észak-déli irányban a 11-es számú Győr–Veszprém-vasútvonal, sőt az itteni vasútállomásról egy vasúti szárnyvonal is kiágazik keleti irányban, Dudar felé, bár ez utóbbi vonalon 1995 óta szünetel személyforgalom.” – forrás: wikipédia

Cuha-völgy kerékpártúra 2021 évre előfoglalás.

Cuha-völgy kerékpártúra

Ez a túránk a Magas-Bakony egyik legkedveltebb kirándulóhelye felé veszi az irányt. Porva irányából közelítve meg a Bakonyszentlászló és Zirc között kanyargó Cuha-völgyet, melynek legszebb szakasza a Porva-Csesznek és Vinye közt húzodó Cuha-szurdok. Mivel a túránk során jó párszor át fogunk kelni a patakon és a gázlókon, ezért szinte biztosra vehető az elázás eső hiányában is, így javasolnánk mindenkinek, hogy hozzon magával száraz váltóruhát és cipőt, melyet a hazaúton majd fel tud venni.

Túra menete: 

Az előzetesen megbeszélt napon 14.00 tól a szállás elfoglalása, felkészülés a túrára.
Találkozó másnap reggel 9:00-kor Zircen a Belvárosi Apartmanháznál (H-8420 Zirc Ady Endre u. 2.). Bepakolunk  és elindulunk Vinyére, ahol a Pokol csárdában ebéd. (Önköltséges!) Megérkezés várhatóan 11.30 körül. 13.00 kor indulás zircre. Aki esetleg nem szeretne vissza kerékpározni, eljöhet vonattal. 
A túra kényelmesen megtehető 7 óra alatt. Tervezett visszaérkezés 16.00 körül.
 
Ha a túra rossz idő miatt elmaradna, akkor előtte felvesszük a kapcsolatot a résztvevőkkel. 

Fontos:

Akik nem jelentkeznek, azoknak nem tudjuk biztosítani a részvételt! 

Apartmanházunkban hat főt tudunk elszállásolni, nagyobb létszám esetén megszervezzük a szállást.

Szállás ár: 16.000 Ft/fő/ 2 éjszaka + 900 Ft IFA. 

Jelentkezés: 25.000/fő előre utalással, (lehet OTP szépkártya is) a k&h bankszámlára történik.

Számlaszám:10402324-86766685-50901003

Időpont: Telefonos egyeztetés szükséges!

Túra ára: 8100 Ft/ fő/ túranap

Táv: 14 km
Szint: 994 km

Tartalmazza:
 a szervezési díjat,  túravezetőkkel.

Feltételek:
- Üzembiztos kerékpár
- Sisak használata kötelező!!!
- Minimum 2 liter folyadék tárolására alkalmas eszköz
- Meleg ruha, mert délutánra lehülhet a hőmérséklet
- Száraz váltóruha és cipő a hazaútra

részletek:0630/886 59 44 Nemes István

A túrán nem csak szállóvendégeink vehetnek részt.

(OTP szépkártyával fizethető)

A Magas-Bakonyban található Zirc (Veszprém megye) Magyarország legmagasabban fekvő városa. Zirc alapítása 1182-re tehető, amikor III. Béla király hívására megjelentek az első ciszterci szerzetesek a Bakonyban.

Okiratokban Zircet 1221-től említik, de jóval korábban is volt itt élet. A török hódoltság alatt, sok más településhez hasonlóan Zirc is elpusztult. Másfél évszázadon át Zirc teljesen lakatlan volt. Az első állandó telepesek csak 1715-ben, az első három szerzetes 1726-ban költözött Zircre.

Ciszterci Apátság és látogatóközpont

A Zirci Ciszterci Apátság és Látogatóközpontban interaktív eszközökkel ismerhetjük meg az apátság és a rend 800 éves történetét. Az apátságot III. Béla király alapította 1182-ben, a Cuha patak forrásvidékén. A templom és a monostor több évtizeden át épült, román stílusban. Az első szerzetesek a rend francia szülőföldjéről, a clairvaux-i apátságból jöttek. III. Béla halála után fia, Imre király is támogatta az építkezést, és oltárt is alapított.

Zirci Arborétum

A Zirci arborétum Magyarország legmagasabban fekvő arborétuma a ciszterci apátság egykori angolkertjéből lett kialakítva. A 20 hektáron elterülő arborétumot Zirc belvárosában találjuk meg. Az arborétumot a Cuha patak szeli át, bejáratánál egy kis tavat táplálva.

Zirci Arborétum

 

Az Arborétumban mintegy 600 fa és cserjefaj, illetve fajta található, melyekből 70 tűlevelű. A kerten végigfut a  Cuha patak kőhídja, mely 1759-ben épült. A 350 méter hosszú hársfasor 1809-ben telepítették.

Bakonyi Természettudományi Múzeum

A múzeumot 1972-ben alapították, Magyarország első vidéki természetrajzi múzeuma. A Bakony természeti képe néven 1962 óta folyó tudományos kutató program eredményeit mutatja be. A változatos domborzatú, több mint 4000 km-es Bakony-hegység geológiáját, növény- és állatvilágát élőhelyek szerinti csoportosításban láthatják a látogatók, de gyönyörködhetnek A Kárpát-medence ásványai című kiállításban is.

Maga a múzeum a zirci ciszterci Apátság barokk épületének első emeletén található. A Bakony-hegység geológiáját, növény és állatvilágát élőhelyek szerint csoportosításban láthatják a látogatók. Állandó kiállításai: A Bakony természeti képe, A Bakony gombái, A Bakony kisemlősei, A természet ékszerei (ásványok) a hét minden napján látogathatóak. Kutatórészlegei a gyűjteményeknek megfelelően 4 részre oszlanak: geológiai, botanikai, gerinctelen- és gerinces-zoológiai.

Zirc, Rákóczi tér 3-5. (8420)

Zirci Mayer tó

A tó a XVIII. századi, Zirc környéki papi halastavak egyikének helyén létesült 1999-ben. Azóta a zirci és környékbeli emberek kedvelt horgászhelye. A pihenni, kikapcsolódni vágyok is szívesen felkeresik a tiszta és csendes környezetéről méltán híres tavat. Leggyakoribb halfajok: ponty, amur, busa, kárász, keszeg. Nyáron kempingezésre és a kialakított főzőhelyeken bográcsozásra, télen a tó jegén korcsolyázásra is lehetőség van.

Zirc várostól kb. 300 méterre keleti irányban, a nagyesztergári(bodajki) útról az Olaszfalu felé vezető úton lehet megközelíteni.

Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház

A Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóházat 1992-ben alapította Zirc Város Önkormányzata. Az eredetileg 1766-ban  Dubniczay István által építettet barokk épület első emeletét és tetőterét, valamint a kiszolgáló szárny helyiségeit használja a múzeum.reguly-antalhttps://www.orszagjaro.net/zirc/ forras:

Honlap készítés